МЕНЮ

КАТЕГОРІЇ
Новини команди [89]
Районні новини [52]
Інші новини [12]

SPORT.IF.UA

ЧАТ

КАЛЕНДАР НОВИН
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

СТАТИСТИКА

Головна » 2014 » Липень » 3 » В Калуші пройде турнір Кубок регіонів УЄФА
15:42
В Калуші пройде турнір Кубок регіонів УЄФА
Як відомо, 20 червня виконком обласної Федерації футболу ухвалив рішення про формування збірної Івано-Франківської області на базі ФК «Калуш». Метою цієї команди є участь в IX Кубку регіонів УЄФА – найбільш престижному і масовому аматорському футбольному турнірі Європи. Головним тренером збірної призначений Роман Драган, допомагатимуть йому Володимир Мандрик і Роман Русановський.

Попередником турніру є Кубок аматорів, який проводився раз на чотири роки з 1966 по 1978 рік. У фінальному матчі, який відбувся 18 червня 1967 року в іспанській Мальорці, аматорська збірна Австрії (в Кубку аматорів брали участь національні аматорські збірні) перемогла аматорську збірну Шотландії з рахунком 2:1, ставши першим володарем трофею.
В 1998 році УЄФА прийняло рішення відродити турнір, значно змінивши його формат – відтоді учасниками Кубку регіонів УЄФА стають переможці домашніх регіональних турнірів, що і дало таку назву кубку. Українські­ команди брали участь в усіх попередніх­ Кубках регіонів УЄФА, починаючи з першого сезону у 1999 році.
За цей час відбулися 8 розіграшів Кубка, і у чотирьох з них українські­ команди здобували право на участь у фінальному­ турнірі: 1999 рік (Венето, Італія) – Аматорська збірна України (3 місце); 2004/2005 р. р. (Краків, Польща) – КЗЕСО (Каховка, Херсонська обл.) (3 місце); 2006/2007 р. р. (Стара Загора/Слі­вен, Болгарія) «Іван» (Одеса) (5 місце); 2010/2011 р. р. (Брага, Португалія) – «Єдність» (Плиски., Чернігівська обл.) (7 місце).
Цікавим є той факт, що в 1999-му році нашу команду, яка стала тоді бронзовим призером першого фінального турніру Кубку регіонів УЄФА, очолював тренер Павло Яковенко, після чого – вже працював з багатьма професійними клубами і нашою молодіжною збірною.
В попередні роки у відбірковому раунді Кубку регіонів УЄФА надавалося­ чемпіонам чи володарям аматорського Кубка країни. Як відомо, чемпіоном України серед аматорів 2013 року став оржівський ОДЕК, а кубковим тріумфатором – ФК «Чайка» з Києво-Святошинського району столиці. Могли претендувати на представництво і чемпіони України–2012 «Карпати» з Коломиї. Проте через регламентне обмеження щодо участі в турнірі гравців, які будь-коли набували статусу футболіста професіонала (тобто укладали контракти з професіона­льними футбольними клубами), ці клуби зіштовхувалися з значними труднощами у формуванні команди. Для прикладу, в цьогорічному складі «Карпат» лише один (!) футболіст – Роман Москалик – має право на виступ в цих змаганнях.
Тому з цього року Асоціація аматорсько­го футболу вийшла з ініціативою проведення національного відбіркового турніру, переможець якого й презентуватиме Україну в Кубку регіонів УЄФА 2014/2015. Підготовка та участь в такому турнірі допоможе претендентам награти склад і підсилити слабкі місця. До речі, аналогічним чином обирають представників практично всі європейські країни – у них не чемпіони їдуть на Кубок регіонів УЄФА, а переможці спеціального турніру.
За регламентом участь у цьому турнірі може брати клубна команда або збірна області, сформована з гравців, що виступають у місцевому чемпіонаті, вік гравців – від 19 до 40 років. Обов'язкова умова – відсутність у минулому будь-яких контактів з професійними клубами. Приміром в чемпіонаті України серед любителів, як і в обласних змаганнях, виступає велика кількість так званих "нео-аматорів", або гравців з колишнім професійним стажем. Так команди-учасниці чемпіонату Івано-Франківської області-2014 мають в своїх складах наступну кількість екс-професіоналів: «Карпати» (Коломия) – 11, «Покуття-Євромодуль» і «Славія» – по 10, «Кроно-Карпати», «Нафтовик» і ФК «Перегінське» – по 9, «Гал-Вапно» – 7, ФК «Турка» – 6, «Ніка-Івано-Франківськ» – 5, «Придністров'я» – 4, ФК «Калуш» – 1.
Відповідно в цьому відбірковому турнірі всі команди-учасниці повинні бути укомплектовані виключно гравцями-любителями – тобто такими, які можуть грати й на Кубку регіонів УЄФА. Представники визначаються по рекомендації регіональних федерацій футболу, причому в ту команду, котру визначать на участь у відборі, можна заявляти любого гравця, який виступає в аматорських змаганнях цієї області. Крім того, переможець національного відбору зможе доукомплектовувати свій вклад будь-яким гравцем, який грав у відбірковому турнірі в складі команд-суперниць.
За результатами жеребкування, проведеного Комітетом аматорського та дитячо-юнацького футболу УЄФА, представник України стартує в п’ятій відбірковій групі разом з командами Іспанії, Північної Ірландіії та Молдови. Саме в Молдові, з 23 по 27 вересня цього року, й відбудеться одноколовий груповий турнір, переможець якого здобуде путівку до "фіналу восьми". До речі, майже всі витрати по фінансуванню участі команд у відбірних групових турнірах та у фіналі (проїзд до місця проведення – змагань, харчування та проживання), бере на себе УЄФА.
В цьому сезоні зацікавленість у турнірі виявляли федерації футболу Донецької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей, але через різні організаційно-фінансові проблеми претендентів на участь лишилось троє. Крім ФК «Калуш», у національному відбірковому турнірі зіграють збірна Кіровоградської області і команда «Ретро» з міста обласного підпорядкування Ватутіне Черкаської області.
Івано-Франківська обласна федерація футболу вирішила підтримати ФК «Калуш», як базову команду Прикарпаття. Вирішальним чинником став той факт, що всі гравці команди (за винятком Олега Боднара) раніше не мали контактів з професійними клубами, а тому зможуть виступити у турнірі Кубок регіонів УЄФА. Крім того, ІФФФ пообіцяла перерахувати 4100 грн. для заявочного внеску, і додатково залучити зібрані через спеціальну платформу та допомогу меценатів кошти.
Керівництво футбольного клубу і міський голова Калуша Ігор Насалик з свого заявили про готовність команди до участі у цих змаганнях. Більше того, ФК «Калуш» підтвердив, що готовий стати господарем турніру, який має відбутися у період з 14 по 17 липня. І вчора стало відомо, що Асоціація аматорського футболу України прийняла рішення про проведення матчів відбору до Кубку регіонів УЄФА 2014/2015 саме в Калуші.
Також вчора на стадіоні «Хімік» відбулась контрольна двостороння гра, в якій були задіяні наступні гравці: воротарі – Джус Роман («Ніка-Івано-Франківськ») і Кузів Богдан (ФК «Калуш»); захисники – Борисевич Роман, Сем’янчук Ярослав («Придністров’я»), Вовчук Ярослав («ГалВапно»), Демків Ярослав, Микуляк Ярослав, Олевич Ярослав (ФК «Калуш»); півзахисники – Борщ Володимир, Мельник Орест, Рибатчин Андрій (ФК «Калуш»), Головінський Любомир («ГалВапно»), Драган Назарій (ФСК «Яворів»), Курташ Роман (ФК «Перегінське»), Роже Тібо Муамгюе («Медик-Краснопіль» Солотвин), Щербина Василь («Придністров’я»); нападники – Блащук Василь (ФК «Турка»), Кравців Микола, Стовбан Любомир (ФК «Калуш»), Локатир Олег (ФК «Перегінське»), Ромаш Роман («Славія»).
Крім вище вказаних футболістів, до турніру Кубок регіонів УЄФА 2014/2015 ще можуть бути залучені п’ятеро гравців «Кроно-Карпат» – Атаманчук Любомир, Волошинович Ростислав, Драган Андрій, Кушецький Ігор і Третяк Роман, які саме в цей час брали участь в товариській грі своєї команди з ФК «Тернопіль». Наступний контрольний поєдинок підопічні Романа Драгана планують також провести на стадіоні «Хімік» в суботу проти команди першої ліги ПФЛ «Сталі» з міста Дніпродзержинськ Дніпропетровської області. Орієнтовний початок матчу – о 17.00.

Офіційний сайт ФК «Калуш»

Категорія: Інші новини | Переглядів: 675 | Додав: Admin
ТАБЛО
Чемпіонат
Наступний матч
1 ліга група А
4 тур
Суддя:
29.04.2018 _._  

_:_
"Підгірки"   "Перекоси"
Попередній матч
1 ліга група А
3 тур
Суддя: Коневич
22.04.2018 13.00  

2:3
"Перекоси"   "Сокіл"

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ
Команда І О
1.  Сокіл 0 0
2.  Підгірки 0 0
3.  Збора 0 0
4.  Негівці 0 0
5.  Штурм 0 0
6.  Перекоси 0 0

ФОРМА ВХОДУ

Валюта
Перекоси сайт Калуш футзал фк Перемога чемпіонат футбол Тріумф Володимирівці Монастирець Спаринг спорт турнір кубок район регламент анонс Будучність Сокіл команд склади Тризуб ФСК Студінка штурм Юність Станькова Рух Фортуна Гуменів регіонів ретро нива Войнилів 2:1

ПОШУК

ДРУЗІ САЙТУ


НАШ БАНЕР

Код нашого банера

АРХІВ